DARI MEJA WANITA

Kukuh solidariti untuk menang besar

MAHDZIR KHALID tidak menghampakan para perwakilan yang ingin berswafoto selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Pergerakan Wanita dan Puteri UMNO Bahagian Bandar Tun Razak di Kuala Lumpur, semalam.

MAHDZIR KHALID tidak menghampakan para perwakilan yang ingin berswafoto selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Pergerakan Wanita dan Puteri UMNO Bahagian Bandar Tun Razak di Kuala Lumpur, semalam.

KUALA LUMPUR 9 Julai – Barisan pemimpin dan ahli akar umbi tiga sayap utama UMNO diseru memperkukuhkan solidariti agar parti terus kukuh dan unggul di negara ini.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, langkah sedemikian penting kerana percanggahan pendapat sesama ahli hanya akan merugikan sekali gus menutup peluang untuk menang besar dalam pilihan raya umum dengan tidak lama lagi.

Menurutnya, setiap ahli perlu senada dalam perjuangan dan memahami peranan serta tanggungjawab masing-masing se­perti yang termaktub dalam perlembagaan parti.

“Semua ahli perlu bekerja dalam satu pasukan dan bersemangat, tidak boleh sambil lewa dan mengerjakan tugasan yang diberikan dengan bersungguh-sungguh kerana matlamat kita untuk menang dalam pilihan raya kali ini,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Pergerakan Wanita dan Puteri UMNO Bahagian Bandar Tun Razak di sini, hari ini.

Yang turut hadir ialah Ketua UMNO bahagian, Datuk Rizalman Mokhtar.

Kira-kira 500 perwakilan terdiri daripada ahli-ahli Wanita dan Puteri UMNO bahagian mengha­diri persidangan tersebut.

Sementara itu, Mahdzir berkata, sikap pembangkang yang menumpukan kepada isu politik sehingga mengabaikan tugas membela rakyat memberi ke­lebihan buat jentera UMNO dan Barisan Nasional (BN) untuk memenangi hati pengundi menerusi kerja kebajikan yang dilakukan.

“Situasi ini pada masa sama perlu dimanfaatkan sepenuhnya dalam menjadikan UMNO sebagai parti yang terus relevan dan dinamik untuk mentadbir negara.

“Pembangkang hanya pandai mencari keburukan dan memainkan isu yang meniupkan rasa tidak senang dalam kala­ngan rakyat namun sebaliknya menyerahkan kerja-kerja membantu rakyat kepada UMNO. Mereka (pembangkang) tahu hal-hal kebajikan dekat dengan UMNO, jadi mereka serahkan kepada parti dan ini jelas me­nunjukkan di mana tahap keprihatinan mereka kepada rakyat,” ujarnya.

Dalam pada itu, Rizalman dalam ucapannya berkata, program Jalinan Rakyat (JR) Plus yang dilancarkan baru-baru ini perlu diperkasakan oleh tiga jentera sayap BN Wanita, Pemuda serta Puteri dalam usaha mendekati dan membantu rak­yat.

Jelasnya, terdahulu, program JR yang dilancarkan pada 2009 sebelum ini berjaya menjadi platform kepada Wanita untuk me­numpukan per­khidmatan kepada rakyat dan tidak turun padang secara bermusim seperti pembangkang.

“Kembalikan semangat dan kekuatan dahulu untuk berinteraksi dengan masyarakat. Pu­teri juga perlu belajar dengan cepat untuk pikul tanggungjawab bersama.

“Hasil daripada usaha JR Plus ini jugalah bayangan sama ada kita menang atau tidak, justeru, semua sayap perlu bekerjasama,” katanya.

Artikel Penuh: Utusan Melayu (M) Bhd

Scroll To Top